БНРфото: Михал Орела. УикипедияЛовеч отбелязва днес 143 години от освобождението си

...
БНРфото: Михал Орела. УикипедияЛовеч отбелязва днес 143 години от освобождението си
Коментари Харесай

Ловеч отбелязва 143 г. от освобождението си

БНР

фото: Михал Орела. Уикипедия

Ловеч отбелязва през днешния ден 143 години от освобождението си от османско робство и определяне на локално ръководство.

Паметта на починалите за свободата ще бъде почетена  с  панихида в храма „ Св. Троица “ и поднасяне на  венци и цветя пред паметниците на съветските воини и локалните поданици дали живота си за освобождението на града.

В 11.00 ч. пред Белия монумент в парка е гражданското поклонение и тържествения боен обред в памет на починалите за освобождението съветски воини и локални поданици.

В 16.30 ч. от площада пред катедралата в центъра на града ще тръгне парада със флагове и военни униформи

„ Весели и в багра “.  В дефилето ще вземат участие униформени доброволци, които показват хайдути, четници, опълченци, бойци от Първата международна война. Малко по-късно ще има церемониален марш през Покрития мост до паметника на Тодор Кирков и поднасяне на венци и цветя на паметника на паметника на войводата.

От 17.30 часа ще бъде открита галерия във връзка 20 години от основаването на Регионален клуб „ Васил Левски “ при Национално сдружение „ Традиция “ в художествена изложба „ Проф. Теофан Сокеров “.

В неделя от 11.00 часа в парк „ Стратеш “ ще има историческа възстановка, която ще пресъздаде първото и второто избавление на Ловеч.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР